KISKUN PAKTUM

Vállalkozói Fórum mikro, kis- és középvállalkozók számára (2021.02.23., Kiskunmajsai járás)

2021. február 23-án 9.00 órakor került online módon került megrendezésre a „Vállalkozói Fórum mikro, kis- és középvállalkozók számára” megnevezésű program, a BKMFÜ Bács-Kiskun Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. szervezésében.

Patkós Zsolt a Kiskunmajsai Többcélú Kistérségi Társulás elnöke köszöntőjét követően Dóka Gábor a BKMFÜ Bács-Kiskun Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. szakmai vezetője „A térség gazdaságfejlesztési elképzeléseinek bemutatása” című előadásában beszélt a 2021-2027-es időszakra vonatkozó megyei projektgyűjtésről. A kiskunmajsai és kiskunfélegyházi járásokra vonatkozóan bemutatta a beérkezett projektjavaslatok besorolását, forrásallokáció tervezetét, valamint ismertette a települési önkormányzatok feladatait a gazdaságfejlesztésben a már látható új időszak forrásaival. Kiemelte a befektetésösztönzés fontosságát, valamint bemutatta BKMFÜ NKft. által üzemeltetett befektetési adatbázis struktúráját, jelentőségét.

Ezt követően Pelech Dávid a Solaris Consulting Kft. ügyvezetője „A 2021-2027-es pályázati ciklus aktuális vállalkozásfejlesztési támogatásai” című prezentációjában a Vállalkozásfejlesztési és Innovációs Operatív Programról beszélt. Bemutatta a pályázók körét, a támogatás jellegét, a támogatás intenzitását, a támogatás mértékét, az elszámolható költségeket, a megvalósítás és a fenntartás feladatait.

Papp Gyula a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum főigazgatója bemutatta a 2015-ben megalakult intézményt, a fő célkitűzésüket. Ismertette az új iskolai rendszerű szakmai képzésekről, a duális képzésről, a nyelvoktatásról, a gyakorlati képzésről és a felnőtteket célzó szakmai képzésekről a tudnivalókat.

Szécsiné Marton Éva a Jótanácsadó Kft. tulajdonos ügyvezetője a Magyar Falu Program vállalkozók számára elérhető pályázati lehetőségeit ismertette. Beszélt a Gazdaság-újraindítási Akcióterv keretében a kistelepülési üzletek támogatásáról, bemutatva a támogatásban részesíthetők körét, a támogatható tevékenységeket, a támogatás mértékét, az elszámolható költségeket, a feltételeket, a szabályokat, a biztosítékokat és a határidőket. Előadásában prezentálta a Széchényi Hitelkártya Program konstrukció jellemzőit, típusait és az igénylés menetét.

Rasperger Anna üzletviteli, PR és kommunikációs tanácsadó a PR fontosságáról, jelentőségéről beszélt. Előadásában kiemelte mit is jelent a Public Relations, bemutatta a PR tevékenységek eszközeit, és hangsúlyozta az eredményét.

Végül Kövesdi Gábor ötletgazda, a MyFarm Harta alapítója elmesélte a családi vállalkozásuk elindítását, bemutatta a közösségi kert működését. Hangsúlyozta a vegyszermentes gazdálkodást és a webkamerás nyomon követést. Kifejtette a jövőbeni céljaikat, új ötleteiket.